De zomervakantie gaat zijn tweede maand in maar van verveling hoeft geen sprake te zijn. Zo kan je tot en met 2 september in Kursaal Oostende naar 3D World Magic & Fun.

3D World pakt elk jaar uit met een nieuwe invulling door andere thema’s. Dit jaar gaat veel aandacht naar attracties met wereldfaam. De bezoekers worden onder meer meegenomen naar de Verenigde Staten (Grand Canyon en het Vrijheidsbeeld), India (Taj Mahal), Egypte (de piramiden), China (de Muur) en Brazilië (Christus de Verlosser). In Europa kan je langs gaan in Italië (het Colosseum en de toren van Pisa), Parijs (Eiffeltoren), London (Big Ben) en Schotland (Loch Ness). En uiteraard komt ook Oostende aan bod.

Er zijn diverse decors met betrekking tot ‘sterren’, van Power Rangers over BCO Oostende tot FC De Kampioenen. Daarnaast is er ook aandacht voor ‘mysterie’ : plaats nemen in een gloeilamp, kleren passen, op toilet een serieus probleem overwinnen,…

De leukste 3D-technologie

Het aanbod 3D animatie is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Nieuw zijn onder meer een 3D zandtapijt, een videobooth waar je de groeten aan het thuisfront kan doen vanuit diverse plaatsen in de wereld en een humoristisch filmpje waarin je zelf de hoofdacteur bent. Belgische decorbouwers die regelmatig voor Lucas Films (Star Wars) werken, creëerden de poort van Jurassic World, dit naar aanleiding van de nieuwe Jurassic-bioscoopfilm. Daarnaast worden ook enkele attributen uit de laatste Kampioenenfilm getoond.

Nieuw: themaweekends

Elk weekend staat een ander thema centraal. De bezoekers kunnen dan verkleed komen poseren in de mooie decors en zich uitleven in de diverse 3D animaties.

4-5/8: Prinses en prins v/d dag. Er wordt gratis geschminkt van 12 tot 17u.Van 15 tot 17 uur komt een zeemeermin langs.

11-12/8: Superhelden (Spiderman, Superman, Batman, Hulk,…) & Lego.

18-19/8: Harry Potter met photobooth verzorgd door de fanclub van Harry Potter en workshops

26-27/8: Japan Manga met modelbouwstand + shop Gundam Fans Benelux.

1-2/9: Dress to impress (vrije thema’s) – 1/9: Hec Leemans (FC de Kampioenen) komt signeren – 2/9: Steve Van Bael (Baba Yega) komt signeren

Te beleven t.e.m. 2/09 in Kursaal Oostende. Tickets en info: www.kursaaloostende.be of www.3dworldbelgium.be. Telefonisch bestellen: 0900 40 850 (max. 0,50 € / min.).

Afbeeldingsresultaat voor fc de kampioenen alles loopt in het honderdWij mogen 20 duotickets wegschenken en doen daar (naar aanleiding van het 100ste album dat op 12 september verschijnt) nog eens twee strips van FC De Kampioenen bovenop! Vul hieronder jouw gegevens in en beantwoord de wedstrijdvraag: in welke kuststad gaat 3D World Magic & Fun door? Deelnemen kan tot en met woensdag 8 augustus.