Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Katrijn (44) uit Beveren-Waas zijn favoriet voor: Aardappel-tomatenkoek. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Ingrediënten voor 4 personen (hoofdgerecht) of hapje (8 à 10 personen)

500 g bloemige aardappelen, 4 eieren, ½ bos bladpeterselie, 1 grote ui, 2 teentjes look, 2 el olijfolie, 300 g kerstomaatjes (gehalveerd), 4 el water, 1/2 tl chilipoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 el boter, peper en zout

Zo maak je het

  • Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  • Pureer de aardappelen met een stamper.
  • Klop de eieren los.
  • Meng de fijngehakte bladpeterselie en de eieren door de aardappelpuree.
  • Snipper de look en ui fijn.
  • Stoof de gesnipperde look en ui aan in olijfolie, gebruik een ruime pan.
  • Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe, samen met 4 el water.
  • Kruid met koriander- en chilipoeder.
  • Laat op een zacht vuurtje pruttelen tot je een dikke tomatensaus krijgt.
  • Meng de tomatensaus met de puree.
  • Proef en kruid bij met peper en zout.
  • Verwarm je oven op 200°C.
  • Smelt 1 el boter in de pan.
  • Verdeel de puree over de pan en strijk de bovenkant glad.
  • Laat de aardappelkoek nu 8 minuten bakken op een zacht vuur, tot hij langs de randen gestold is.
  • Plaats de pan in je voorverwarmde oven en laat verder stollen, ongeveer 15 minuten.
  • Laat afkoelen in de pan.
  • Serveer op kamertemperatuur met verse kruiden en een lekkere salade en/of tapenade.