Sinds maandag kunnen de vele fans van De Buurtpolitie weer opgelucht ademhalen. Hun favoriete politiereeks is gestart met een achtste seizoen én er zijn enkele hervormingen binnen het korps. Een Speciaal Interventieteam moet voor extra spanning zorgen.

(Sebastiaan Bedaux)

Dagelijks een half miljoen kijkers en een marktaandeel van 41,4 procent, dat zijn de ongelooflijke cijfers die VTM in seizoen acht van De Buurtpolitie hoopt te evenaren of zelfs nog te verbeteren. Het bekendste politiekorps van Vlaanderen blijft in dit nieuwe seizoen de grote en kleine criminaliteit bestrijden en blijft dus ook in de meest uiteenlopende situaties terechtkomen: spannende, hartverwarmende, humoristische maar soms ook schrijnende. Alleen gaat dat nu hand in hand met fikse hervormingen binnen het team.

“Het korps van Commissaris Roger is in dit nieuwe seizoen in volle beweging”, zo klinkt het bij de makers. “De commissaris kondigt hervormingen aan, tot grote verbazing van sommige leden van het team. Zo komt er een stageplaats voor de meest verrassende stagiair in de geschiedenis van het korps. Daarnaast worden er nieuwe teams samengesteld en doet een nieuwe inspecteur zijn intrede. Ook wordt de ploeg versterkt met een gloednieuw Speciaal Interventieteam, wat voor extra spanning zorgt.”

Nieuwe gezichten


Dat Speciaal Interventieteam bestaat uit Inspecteur Robin (Henny Seroeyen) en een nieuw gezicht: Inspecteur Tom (gespeeld door Tim Ost), die de voorbije seizoenen achter de schermen voor De Buurtpolitie werkte als stuntman. Robin heeft de voorbije maanden zijn opleiding voor het Speciaal Interventieteam afgerond, Tom heeft in Brussel al ervaring opgedaan. Samen moeten ze alle interventies die te gevaarlijk zijn voor de andere ploegen overnemen: een spannende achtervolging, klimmen naar een balkon of springen van een dak. Robin en Tom nemen vanaf nu de avontuurlijke tussenkomsten voor hun rekening. De ploeg verwelkomt trouwens nog een nieuw teamlid. Een oude bekende komt namelijk het korps versterken. Aziz (Souliman De Croock) kwam al meermaals onzacht met de leden van het korps in aanraking, maar heeft besloten zijn leven te beteren. Nadat hij als documentairemaker met De Buurtpolitie op pad ging, is hij gebeten door de politiemicrobe. Hij heeft ondertussen een opleiding tot politie-inspecteur gevolgd en loopt tijdens het achtste seizoen stage bij Inspecteur Obi (Johan Kalifa Bals). Volgens Commissaris Roger is Inspecteur Aziz een versterking voor zijn ploeg: “Vroeger moesten we regelmatig uitrukken omdat hij iets had uitgespookt. Hij weet hoe criminelen denken en dat is een meerwaarde voor ons team”. Maar wat vindt de rest van het team van de nieuwkomer?

Echte Verhalen: De Buurtpolitie, elke weekdag om 18u20 bij VTM, met herhalingen de dag erna om 12u40.