Afgelopen weekend werd er voor het eerst dit jaar op een bal getrapt in eerste klasse. Een start in mineur voor onder meer Club Brugge en Anderlecht. Een droomspeeldag voor Racing Genk dat de kloof met de achtervolgers verder uitdiepte.

Onze huisanalist Aimé Anthuenis is onder de indruk van de Genkse pletwals. “1 verliespartij op 22 matchen. De Genkse cijfers zijn indrukwekkend. In een normale competitie zouden ze de titel al kunnen ruiken. De Limburgers zouden ook een verdiende kampioen zijn. Echter met de play-offs is niets zeker meer. Maar een kloof van tien punten kan al tellen. Bovendien speelt Racing Genk volgende speeldag thuis tegen Moeskroen, en Club Brugge op verplaatsing in Oostende. Een kloof die komende speeldag nog groter kan worden. Want dan neemt Genk het in eigen huis op tegen Moeskroen, terwijl Club naar de Kust moet. Ook al zeggen van niet maar bij Club Brugge speelden de festiviteiten rond de Gouden Schoen hen toch parten. Antwerp, de revelatie tot dusver, en Standard, uitstekend op dreef de laatste maanden, lijken zekerheden voor play-off 1. Anderlecht zal het ook wel halen. Ook al ontgoochelden ze ook tegen AA Gent. Paars-wit creëerde nauwelijks doelgevaar. Er was wel meer inzet. Bij de Oost-Vlamingen vielen vooral de sterke prestaties van de nieuwe spits Sørloth en ook Odjidja op. Gent lijkt me ook een zekerheid voor de top zes. Bij Anderlecht is het hopen op een terugkeer van onder meer Trebel.”

Moeilijke opdracht
Onderaan is het 5 over 12 voor Sporting Lokeren. “Komende wedstrijd wordt voor hen superbelangrijk. Thuis tegen Zulte Waregem. Bij verlies lijkt het al einde verhaal voor de Waaslanders. Zeker omdat ze nog een redelijk zwaar programma hebben. Kersvers T1 De Boeck wacht alvast een loodzware opdracht. Met slechts 8 speeldagen moet hij hopen dat de mayonaise snel pakt. Het kan nog. Maar als ze komende speeldag niet winnen vrees ik het allerergste…”