In het tweede seizoen van Bartel in het wild (VIER) trekt Bartel Van Riet vanavond met Astrid Coppens en de Nederlandse rapper Willie Wartaal naar de Marokkaanse woestijn, waar ze drie dagen proberen te overleven in een stukje ongerepte natuur. “Ik vond het geweldig, al was die gekookte schapenkop niet echt mijn ding.”

Sebastiaan Bedaux

Wist je op voorhand waar je aan begon? Had jij het eerste seizoen toevallig gezien?
Eigenlijk niet. Ik wist dat het een avontuur in de natuur zou worden, meer niet. Maar ik vond het wel een leuke uitdaging. Niet weten waar je naartoe moet, en met wie, dat is toch heel bijzonder? Toen ik te horen kreeg dat het Marokko zou worden, was ik al blij. Niet te ver van België, maar wel iets heel speciaals. Ik was ooit al een keer in Marrakech geweest, maar dit was toch compleet anders. Plots moest ik op een ezel een berg op, iets wat ik eigenlijk wel eng vond, en zo zielig voor dat beest. En eenmaal boven aangekomen, moesten we meteen weer abseilen. En dat met mijn hoogtevrees.

(foto VIER)

Was je fier op jezelf dat je het hebt overleefd?
Heel fier. Ik ben echt geschrokken van mezelf. Voor mij waren veel activiteiten compleet nieuw, zoals in de openlucht slapen zonder tent. Ik had heel veel schrik voor slangen en ander ongedierte, maar gelukkig was het ’s nachts te koud voor die slangen om ons lastig te vallen. Goed geslapen heb ik er niet, maar dat lag eerder aan Bartel en Willie, die de hele nacht door luid snurkten. Vreemd genoeg stelde dat gesnurk me toch nog gerust: dan wist ik tenminste dat ze nog leefden. (lacht)

Heeft dit avontuur je nu warm gemaakt voor de natuur en voor kamperen?
Ik heb het ook al tegen mijn man gezegd: ik vond dat kamperen echt keiplezant. Dat wil ik zeker nog eens doen in een Amerikaans natuurpark. Ik heb zelfs al mijn kampeergerief gekocht. Ik heb tijdens de opnames trouwens heel veel geleerd. Hoe je een vuurtje maakt, een knoop legt en gewoonweg overleeft in de natuur.

Hoe smaakte die gekookte schapenkop trouwens?
Dat was niet zo mijn ding. Van de film Silence of the Lambs wist ik dat de kaken het lekkerste stukje waren. Dat heb ik dus geprobeerd. (lacht) Het heeft een hele straffe smaak en zag er eigenlijk niet uit. Willie heeft zelfs nog van die hersenen gegeten.

Bartel in het Wild, elke maandag om 20u35 op VIER.