Matt Damon is terug als Jason Bourne: win een dvd van deze actietopper!

1637

De wedstrijd is afgelopen. De winnaars zijn :

NAAM VOORNAAM GEMEENTE
Brouckaert Kristof Koolskamp
Crombez Ruben Rumbeke
Darcis Patrick Kuringen
Knockaert Francis Hertsberge
Meiresonne Peter Gent
Mellemans Danielle Bree
Michielsen Hilde Olen
Moonen Henriette Bochelt
Van Poucke Nathalie Sint-Denijs Westrem
Vermijl Charlotte Helchteren

Een tiental jaren geleden waren de Bourne-films een  echte actiehype, en de spin-off met Jeremy Renner kon de honger naar een échte sequel niet meteen stillen. Matt Damon vond zelf dat het tijd was om de ex CIA-agent een nieuw avontuur te geven. Je kan de nieuwe film ‘Jason Bourne’ ook winnen, vul het wedstrijdformulier hieronder in!

Damon werkt voor deze Bourne-prent weer samen met regisseur en vriend Paul Greengrass, die ook de vorige films draaide. Bourne heeft zijn geheugen terug, en houdt zich bezig met illegale fight clubs. Tot een hacker meer info over de CIA opgraaft en ontdekt dat Bourne’s vader een belangrijke rol heeft gespeeld in het Treadstone-programma, dat hem al die jaren brainwashte…

Julia Stiles is ook van de partij in deze nieuwe Bourne-film.
Julia Stiles is ook van de partij in deze nieuwe Bourne-film.

Dit is de comeback van Jason Bourne, het heeft een eindje geduurd. Waarom heb je beslist om terug te keren naar het personage?

Het klinkt misschien raar, maar we hebben gewacht tot de wereld genoeg was veranderd om hem terug te brengen. We wilden zijn comeback in een nieuwe periode, zodat hij weer relevant zou aanvoelen. De kwesties van de huidige maatschappij privacy en een gevoel van onveiligheid kunnen ook makkelijk een Bourne-film dragen.

Het is ook persoonlijk gegroeid. Door de jaren heen vroegen veel mensen aan mij en Paul of we Bourne ooit nog zouden terugbrengen. Na een tijd wordt dit een echte reden om het te overwegen, want je voelt dat het publiek er klaar voor is. Dat moet je respecteren.

Nog een special guest star: de onnavolgbare Vincent Cassel!
Nog een special guest star: de onnavolgbare Vincent Cassel!

Borne is vaak alleen in deze films. Wen je daar aan?
In de eerste films had hij nog Marie (gespeeld door Franka Potente) als gezel, maar na haar dood is hij zowat een eenzaat gebleven. Ik heb ook maar enkele scènes met anderen. In deze laatste film spreek ik amper 20 zinnen! Zo is het nu al een tijd, en zo hoort het ook. Bourne vergelijk ik graag met een samurai die met zijn eigen missie bezig is. Je hebt nu veel jonge acteurs die hun rollen beoordelen op hoeveel ze zeggen, maar dat is toch de verkeerde aanpak. Iemand als Clint Eastwood schrapte vaak zijn eigen dialoog in scripts. Hij had daarin gelijk. Als je het verhaal visueel kunt vertellen, is alles veel krachtiger.

Op het einde van ‘The Bourne Ultimatum’ hebben we Bourne zien wegzwemmen als een vrij man. Heb je dan voor jezelf verzonnen wat er tussen de twee films gebeurt?
We hebben Jason teruggebracht, en dan moet je geloven dat hij na het einde van die film nooit rust heeft gekend. Meteen nadat hij zijn vrijheid tegemoet zwom, begonnen de demonen al weer aan zijn ziel te knagen. Als je dan de draad weer wil oppikken, moet je geloven dat hij nooit een moment echt rust heeft gekend.jason-bourne-bd-2d

Je ziet Jason dus niet meteen op een strandstoel liggen met een Mai Tai…
Precies, geluk en rust werkt niet als je een verhaal wilt vertellen. “In onze vierde Bourne-film volgen we Jason op zijn verlaten wijndomein…” (lacht)

Vul onderstaand formulier in als je een dvd van ‘Jason Bourne’ wil winnen! Prijsvraag: wie heeft de film geregisseerd?