Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Brigitte uit Evergem haar favoriet voor: Caponata Siciliana. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Dit heb je nodig (4 personen):

2 aubergines, 4 stengels selder, 6 el olijfolie, 2 uien, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 4 el groene olijven zonder pit, 4 el rode wijnazijn, 1 el suiker, 2 el pijnboompitten, 2 el rozijnen, 2 el kappertjes, 15 g basilicumblaadjes

Zo maak je het:

  • Snij de aubergines in blokjes, de selder in plakjes en de uien in halve ringen.
  • Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat 5 min. staan.
  • Dep droog met keukenpapier.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de aubergineblokjes goudgeel.
  • Voeg selder en ui toe en roerbak een drietal minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes, olijven, rode wijnazijn en suiker toe.
  • Stoof met het deksel schuin op de pan in ongeveer 20 min. gaar, schep af en toe om.
  • Proef en kruid bij met peper en zout.
  • Voeg de pijnboompitten, rozijnen en kappertjes toe.
  • Schep van het vuur de basilicum erdoor.

Dit bijgerecht is warm, lauw en koud lekker!