Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week serveert Greet uit Hoboken snelle chili con carne. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Ideaal voor wanneer je op zondag onverwachts bezoek krijgt of je gewoon een snelle smaakvolle maaltijd wil bereiden!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 rode paprika
  • 2 el olijfolie
  • 500 g gemengd gehakt
  • 500 g passata
  • 1 tl oregano
  • 1 tl komijn
  • ½ tl chilipoeder
  • peper en zout
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik witte bonen
  • 1 klein blikje mais (140g)

Zo maak je het:

  • Snipper de ui en de look
  • Snij de paprika in blokjes
  • Verwarm de olijfolie op een matig vuur en fruit de ui en de look
  • Voeg het gehakt toe en bak het gaar
  • Voeg nu de kruiden, het bouillonblokje en de passata toe
  • Laat ongeveer 15 minuten sudderen
  • Voeg de uitgelekte bonen en mais toe
  • Schep om, proef en kruid eventueel bij
  • Serveer met rijst of brood