‘Come take a sip with me’ van Hannah Van Ongevalle bevat 100 cocktailrecepten, ook non-alcoholische recepten, Hannah geeft uitleg over ingrediënten, over de tools die je nodig hebt om een goede cocktail te maken en de technieken om te shaken als de beste. Wij mogen drie van haar toprecepten prijsgeven.

The last sober Samourai (alcoholvrij)

Cocktail01

Methode: shaken
Glas: collins
IJs: blokken

Ingrediënten:
• 3cl rozemarijnsiroop
• 3cl citroensap
• Fijne stukjes citroengras muddlen in de shaker
• Afvullen met Fever-Tree Elderflowertonic
Afwerken met een takje rozemarijn
Tip: Je kunt ook andere kruiden gebruiken zoals tijm of salie.

 

Medicine Man

Cocktail02
Methode: shaken
Glas: collins
IJs: crushed

Ingrediënten:
• 5cl Appleton VX Rum
• 2cl vers citroensap
• 2cl vers grapefruitsap
• 3cl ananassap
• 1,5cl Frangelico-likeur
• 1,5cl siroop van lapsang-souchong-thee
• 2 dashes Black Walnutt Bitters
Afwerken met munt

 

White Velvet

Cocktail05
Methode: shaken
Glas: kopje
IJs: geen

Ingrediënten:
• 3cl Belsazar Rosé Vermouth
• 1,5cl citroensap
• 1,5cl siroop van rabarber en rozemarijn
• Afvullen met Perrier
Afwerken met rabarber of rode besjes

 

come take a sip 9789492159199Alle recepten komen uit ‘Come take a sip with me’, het cocktailboek van Hannah Van Ongevalle. 29,99 euro.