Zondagse kost: courgetterolletjes met ricotta en spinazie

1256

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten en smullen. An (37) uit Lint serveert vandaag courgetterolletjes met ricotta en spinazie. “Deze koolhydraatarme ovenschotel is mijn favoriet op zondag.”

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 250 g ricotta
  • 1 grote courgette
  • 500 g verse spinazie
  • 1 ui
  • 8 zongedroogde tomaten
  • +/- 350g tomatenpassata
  • 1 bol mozzarella
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Snipper de ui fijn en stoof glazig in een beetje olijfolie
  • Voeg de spinazie toe en laat helemaal slinken
  • Verwijder het vocht van de spinazie en snij of mix fijn
  • Snij de zongedroogde tomaten in fijne stukjes
  • Meng de spinazie en zongedroogde tomaten door de ricotta
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat
  • Verwarm de oven op 200°C
  • Trek met een dunschiller lange plakken van de courgette
  • Leg een flinke lepel van het ricottamengsel op de courgettelinten en rol ze op
  • Bedek de bodem van een grote ovenschaal met passata, meng er een eetlepel Italiaanse kruiden door
  • Leg de courgetterolletjes op de saus en kruid met peper en zout
  • Snij de mozzarella in dunne plakken en verdeel over de courgetterolletjes
  • Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven