Rocky is terug! Win een blu-ray van ‘Creed’

599

De wedstrijd is afgelopen. De winnaars zijn :

NAAM VOORNAAM GEMEENTE
Beernaert Patrick Zemst
Breyne Carl Genk
Broeckx Simonne Arendonk
De Doncker Herman Asse
De Loose Ben Hofstade
Gryson Stephanie Varsenare
Piens Christine Zaventem
Stoelen Jan Nijlen
Van Parijs Melissa Bredene
Zegveld Natasja Overpelt

Weinig filmreeksen houden het zo lang uit als ‘Rocky’ met Sylvester Stallone: de ‘Italian Stallion’ begon in 1976 aan zijn opmars door de bokswereld, en na zes sequels is Balboa nog niet KO geslagen.

‘Creed’ is het zevende deel in de saga. Deze keer volgen we Adonis Creed, de zoon van Apollo, die het probeert te maken als bokser. Hij krijgt daarbij echter hulp van the man himself: Rocky. Wij spreken met Michael B. Jordan, die als Adonis één van zijn grootste rollen tot nu toe beet heeft.

Wat was je eerste reactie toen je voor het eerst benaderd werd voor de rol van Adonis?
Ryan (Coogler, de regisseur) had me er al over verteld, en toen dacht ik: “Als het ooit gebeurt, ga ik het zeker doen.” Maar dan werden de plannen steeds concreter, en plots moest ik de erfenis van een 40-jarige brok filmgeschiedenis dragen.

Maakte dat je nerveus?
Een beetje (lacht). Ik had wel al in tv-reeksen meegespeeld, maar ik was nog nooit de ‘leading man’ geweest, en zeker niet in een film als deze.

Rocky (Stallone) ziet al snel het talent van Adonis (Michael B. Jordan).
Rocky (Stallone) ziet al snel het talent van Adonis (Michael B. Jordan).

Adonis is de zoon van Apollo Creed, maar wat moeten we nog meer weten over hem?
Hij heeft zijn vader nooit gekend, maar leeft al jaren in zijn schaduw. Hij groeit dus op zonder vaderfiguur, en hij probeert dat gat te vullen.

Door te boksen?
Klopt. Je ziet vaak dat kinderen van professionele boksers ook met de sport beginnen, omdat ze al zo lang in die wereld leven. Adonis had een gelijkaardige ervaring. Voor veel jongeren is boksen een manier om te ontsnappen uit een slechte situatie, maar Adonis was nooit arm en had minder problemen. Hij wordt geconfronteerd met de vraag ‘waarom vecht ik?’ Dat is iets wat hij zelf moet uitzoeken.

In de achtergrond kan je de Rocky-tune bijna horen.
In de achtergrond kan je de Rocky-tune bijna horen.

Het zou moeilijk geweest zijn om deze film te maken zonder Sylvester Stallone. Hoe was het om met hem te werken?
Ik ontmoette hem in zijn kantoor, en daar begon hij meteen al te schaduwboksen! Hij gaf me een slag in de borst, en ik wist snel dat Rocky nog wat pit over had (lacht). Ik had nooit gedacht dat hij zo enthousiast zou zijn. Hij is ook een echte boks-connaisseur: hij weet alles over gevechten, tot jaren terug.

Heb je als een echte bokser getraind?
Ze behandelden me inderdaad als een bokser, en de training was navenant. Ik moest om 4 à 5 uur ’s ochtends opstaan, eten, weer slapen, enkele kilometers lopen, gewichtheffen, en ga maar door. Ik wilde ook met echte professionele boksers vechten. Dat maakt je bescheiden, want je beseft meteen hoe goed ze zijn. Een prof als Andrew Ward vroeg me om hem te raken: “Het zal je niet lukken, maar probeer het toch.” Ik kon zelfs niet in zijn buurt komen. Maar ik wilde dit meemaken, en echt gaan method acten. Voor mij was full contact belangrijk. Als je een Rocky-film maakt, kan je toch geen half werk leveren?

BX_CREED_BD_SL_3D

Je kan een blu-ray van Creed winnen! Stuur een mail met ‘Creed’ in het onderwerp naar wedstrijd.dezondag@roularta.be. Deelnemen kan t.e.m. 18 mei. Veel succes!