Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week serveert Gerti (28) uit Lier ons curry met kip, zoete aardappel en linzen. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

 

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 2 grote kipfilets
  • 3 zoete aardappelen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el rode currypasta
  • 100 g rode linzen
  • 300 ml kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 175 g erwtjes
  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Snij de kip en de zoete aardappels in blokjes.
  • Neem een wokpan en verhit hier de olie in.
  • Voeg de currypasta toe.
  • Voeg nu de kippenblokjes, zoete aardappel en linzen toe.
  • Giet de kippenbouillon en de kokos- melk in de wokpan en roer alles om.
  • Breng aan de kook.
  • Zet het vuur op een lage stand en laat de curry ongeveer 20 minuten sudderen, tot de aardappelblokjes gaar zijn.
  • Voeg de doperwten toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Geniet!