Wil je zelf graag eens een heerlijke fishburger in elkaar flansen? Dan hebben wij hét ideale recept! Foodtruck Jean sur Mer heeft z’n eigen kibbelingbeslag op de markt gebracht, zodat je de burger zelf van A tot Z kan maken!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 zakje Jean sur Mer kibbelingbeslag
  • 450 g witvis (koolvis)
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 100 g tartaarsaus of een andere saus naar keuze
  • 20 g geraspte rodekool rauw
  • 20 g geraspte wittekool rauw
  • ¼ komkommer
  • ½ paprika
  • 4 blaadjes kropsla
  • 1 el zilveruitjes
  • 10 blaadjes munt
  • 10 blaadjse koriander

 

Zo maak je het klaar

  • Bereid de kibbeling volgens de gebruiksaanwijzing op de achterkant van de verpakking (gebruik bier of koud (spuit)water).
  • Snij de vis in gelijke delen van ongeveer 5 cm.
  • Dompel de vis in het beslag en verwarm een wokpan met olie (je kan ook je frietpot gebruiken).
  • Laat de stukjes vis met beslag rond stuk voor stuk in het vet laten zakken (180 C°). Bak ongeveer 3 tot 5 min tot ze mooi goudbruin zijn en ze vang op in een schaal met keukenrol.
  • Snij de paprika in de reepjes en de komkommer in schijfjes.
  • Meng de kool, zilveruitjes, komkommer en tomaat in een mengkom.
  • Doe het broodje open en voeg een beetje saus toe.
  • Vervolgens groentjes en 100 g krokante kibbeling.
  • Herhaal met saus en groentjes.
  • Werk af met groene kruiden.
  • Smakelijk!

Het kibbelingbeslag van Jean sur Mer is te vinden bij Delhaize. In het assortiment vind je ook diepgevroren kibbeling en kibbelingkruiden.