Fris en zomers: zo maak je zelf heerlijke appelijsjes

262

De komende dagen wordt het héél warm: tijd voor verfrissing! En wat is er verfrissender dan een heerlijk waterijsje op basis van appel? Met dit eenvoudig receptje heb je in 1-2-3 verkoeling!

20170608102402_appelwaterijsjesvmarlene

Ingrediënten voor 12 ijsjes

  • 3 appelen Granny Smith Marlene®
  • 3 appelen Royal Gala Marlene®
  • 100 ml water
  • 50 ml citroensap
  • 30 gr johannesbroodboomgom
  • 40 gr suiker
  • 30 gr dextrose

Zo maak je het klaar!

  • Bereid een siroop door het water aan de kook te brengen met suiker en dextrose. Laat daarna gedurende minstens een uur afkoelen.
  • Schil twee Granny Smith Marlene®-appelen en mix ze met 25 ml citroensap.
  • Filter de bereiding door een witte doek (liefst niet gewassen met geparfumeerd wasproduct) en wring de doek goed uit om al het sap van de Marlene®-appelen eruit te halen. Herhaal die handeling met twee Royal Gala’s.
  • Los de johannesbroodboomgom op in de suikersiroop en let erop dat er geen korreltjes overblijven.
  • Verdeel de bereiding in gelijke delen en meng met het sap van de twee appelsoorten Marlene®.
  • Snij de rest van de appelen in dunne plakjes, leg de plakjes in de vormpjes voor waterijsjes en vul daarna aan met de siroop van de overeenkomstige appelsoort.
  • Plaats het stokje in het midden om het gewicht van het waterijs goed te verdelen.
  • Laat daarna de waterijsjes afkoelen en stollen in de diepvriezer op -18°C gedurende minstens 12 uur.

Extra tips!

  • Tip 1: Voeg voor een zoetere smaak wat suiker toe volgens de aangegeven dosis.
  • Tip 2: Als alternatief voor waterijsvormpjes kan je een eenvoudig plastieken koffiebeker gebruiken.

Een receptje van Marlene.