Smartphonebezitters wereldwijd gebruiken maandelijks gemiddeld dertig verschillende apps. En dat terwijl we vaak twee tot drie keer zoveel apps op onze telefoon hebben staan. De meeste apps gebruiken we dus niet of nauwelijks. Slechts een beperkt aantal apps wordt dagelijks geopend: gemiddeld tien.

De cijfers komen uit een rapport van het bedrijf App Annie, een Amerikaanse analytisch bedrijf. Daaruit blijkt onder andere dat Android-gebruikers dagelijks zo’n twee tot drie uur van hun tijd besteden aan apps op hun smartphone. Over iPhone-gebruikers heeft het bedrijf geen cijfers gedeeld, waardoor het niet duidelijk is of er een groot verschil is tussen de twee.

Internationale verschillen

Wat we wel zeker weten, is dat er heel wat internationale verschillen zijn. Zo hebben Europeanen, waaronder Duitsers en Fransen, minder apps op hun telefoon staan dan in veel andere landen. Ook besteden ze relatief weinig tijd aan deze apps. Inwoners van Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen lijken veel meer bezig te zijn op hun smartphone. Specifieke gegevens over België staan er niet in het rapport.

Dating en gaming

Het type apps dat we gebruiken is zeer gevarieerd, maar het is wel opvallend dat datingapps populair zijn. Gebruikers openen apps zoals Tinder meerdere keren per dag en ze blijven steeds ook enkele minuten actief. Maar dat is een uitzondering.

In Aziatische landen als Zuid-Korea en Japan zijn games dan weer razend populair. Ze worden tot drie tot vier keer langer gebruikt dan in veel andere landen. En het gebruik bleef de afgelopen jaren steeds meer toenemen.

Hoeveel apps gebruik jij elke dag?