Heerlijk én gezond recept: aardbeienijs met frambozencoulis

774

Julie Van den Kerchove – de bekendste rawfoodchef van Vlaanderen – deelt haar favoriete recepten in haar nieuwe boek ‘Julie natuurlijk’. 60 heerlijke, lichte recepten die niet enkel ongelofelijk lekker zijn, maar gewoon een weldaad voor lichaam en geest. Benieuwd? Wij delen je ons favoriete recept: aardbeienijs met frambozencoulis.

Julie_Natuurlijk_credit_Heikki_Verdurme

Om meer energie te krijgen, ging Julie Van den Kerchove tijdens haar studentenjaren op zoek naar de link tussen voeding en gezondheid. Ze schrapte geraffineerde suikers, gluten en gepasteuriseerde melkproducten uit haar voeding en evolueerde stilaan naar een grotendeels plantaardige levensstijl.

Julie volgde een opleiding aan het gerenommeerde Living Light Culinary Institute in Californië waar ze alles te weten kwam over raw food: de bereidingstechnieken, receptontwikkeling en de wetenschap achter de plantaardige keuken. Tijdens haar opleiding tot raw food chef begon ze de blog Julie’s Lifestyle om haar ervaringen te delen. Ze lanceerde samen met haar partner Simon Matthys ook een raw vegan productlijn. Vandaag is ze de bekendste rawfoodchef van Vlaanderen. In haar boek ‘Julie natuurlijk’ deelt ze 60 heerlijke én gezonde recepten.

 

Aardbeienijs met frambozencoulis

aardbeienijsmetframbozencoulis_Julie_Natuurlijk_credit_Heikki_VerdurmeEen recept voor 2 personen.

Benodigdheden:

* Keukenmachine
* Rubberen spatel
* Blender

Ingrediënten:

FRAMBOZENCOULIS:
* 1 kop frambozen, vers of bevroren en ontdooid (140 g)
* 1 eetlepel ahornsiroop
* 1 koffielepel vanille-extract
AARDBEIENIJS:
* 2 grote rijpe bevroren bananen, grof gehakt
* 2 koppen bevroren aardbeien (300 g)
* 2 eetlepels amandelmelk
* ½ eetlepel ahornsiroop (optioneel)
* 1 koffielepel vanille-extract

WERKWIJZE

FRAMBOZENCOULIS:
* Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een egale coulis.

AARDBEIENIJS:
STAP 1: Hak de bevroren bananen in kleinere stukken met een groot, scherp mes.

STAP 2: Doe de bevroren banaan met de bevroren aardbeien, amandelmelk en ahornsiroop in een keukenmachine voorzien van een S-vormig mes. Mix tot een smeuïg aardbeienijs. Dit zal even duren, afhankelijk van de sterkte van je keukenmachine. Het is ook altijd handig om tussen het mixen door even langs de zijkanten van de keukenmachine te gaan met een rubberen spatel.

STAP 3: Als het aardbeienijs smeuïg genoeg is, voeg dan het vanille-extract toe.

STAP 4: Mix kort tot alles goed gemengd is.

STAP 5: Serveer het ijs met frambozencoulis, verse aardbeien of frambozen en eventueel enkele blaadjes verse munt.

3D Julie natuurlijk

 

 

Julie Natuurlijk ‘Verrassend vegan en raw’ is uitgegeven door Lannoo.

24,99 euro.