Het EK op je bord (2): Engeland

157

We hadden voor een stevig Engels ontbijt, ‘ full English’, kunnen gaan, maar onder het motto hoe vettiger, hoe pretttiger gaan we voor ‘bangers and mash‘.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 kg aardappelen
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 250 ml warme melk
  • 50 gr gesmolten boter
  • 1 eetlepels bakolie
  • 8 worstjes (varkensvlees)
  • 1 grote ui, in ringen
  • 500 ml runderjus
  • 2 theelepels gedroogde oregano

Bereiding

  • De aardappels schillen, in vier snijden en in een pan onder water zetten, aan de kook brengen en in ongeveer 20 minuten gaar koken. Afgieten en de aardappels in de pan laten.
  • Intussen de bouillonblokjes in warme melk laten oplossen. Melkmengsel en boter door de aardappels roeren en tot een gladde, romige puree maken.
  • In een koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten. De worstjes hier en daar met een vork prikken en in de pan leggen. Onder frequent keren in 12-15 minuten goudbruin bakken (afhankelijk van de dikte), tot het vleessap helder is. Uit de pan halen en op een stuk keukenrol laten uitlekken.
  • In dezelfde koekenpan de uienringen op een middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten goudkleurig en krokant bakken. Jus erbij schenken en opwarmen.
  • Om te serveren een lepel puree op een groot bord scheppen. De worstjes over de aardappels leggen, een lepel ui met jus erover scheppen en bestrooien met oregano.

Een variant van de hand van Steve’s Cooking is eveneens mogelijk:

 

Of lust je liever deze variant? 😉