De Olympische Winterspelen zijn volop aan de gang. 24 jaar geleden, op de Spelen van 1994 in het Noorse Lillehammer, werd het kunstschaatsen beheerst door 2 namen: Tonya Harding en Nancy Kerrigan. I, Tonya vertelt het ongelofelijke verhaal van kunstschaatster Tonya. Wij mogen 10 wedstrijdpakketten wegschenken met een duoticket voor de film, een zweetbandje en een haarbandje.


Ooit behoorde schaatsster Tonya Harding tot de wereldtop in het kunstschaatsen. Tonya wordt beschouwd als een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische Spelen in de weg te staan. Maar Tonya komt niet bepaald uit een rijke familie, en haar vulgaire outfits en gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld. Omringd door idioten, met goede én slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan.

Het incident dat erop volgt gaat de boeken in als een van de grootste schandalen uit de Amerikaanse sportgeschiedenis. 24 jaar na deze zwarte bladzijde uit de Amerikaanse sportwereld krijgt het verhaal een tweede leven op het witte doek! ‘I, Tonya’, genomineerd voor 3 Oscars, is een hilarisch en aandoenlijk portret van een buitenbeentje met een talent groter dan zichzelf.

Margot Robbie (Suicide Squad, The Wolf of Wall Street) schittert als nooit tevoren als de verguisde Tonya Harding, terwijl Allison Janney als Tonya’s moeder een filmpersonage voor de eeuwigheid neerzet. Voor haar vertolking won Janney begin januari een Golden Globe!

‘I, Tonya’ is vanaf 21 februari te zien in de Belgische zalen.

WIN EEN WEDSTRIJDPAKKET

Wij mogen 10 wedstrijdpakketten wegschenken met telkens een duoticket voor de film, een zweetbandje én een haarbandje. Deelnemen kan tot en met woensdag 21 februari 2018.
WEDSTRIJDVRAAG: Waar vonden de Spelen plaats in 1994?