Zondagse kost: Jean’s havermoutkoekjes

787

Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week is het aan Jean (83) uit Deurne. Hij verrast ons met een heerlijk recept voor havermoutkoekjes. “Ik probeer regelmatig nieuwe recepten uit, deze koekjes waren een schot in de roos.”

Ingrediënten voor ongeveer 16 koekjes:

250 g havermout, 160 g boter 50 g rietsuiker, 150 g zelfrijzende bloem, 3 eieren, 1 pakje vanillesuiker, 1/2 pakje bakpoeder, 100 g chocoladeblokjes, 175 g gemengde noten.

Lekkere variatie: voeg eventueel rozijnen en/of veenbessen toe

Zo maak je het:

  • Doe de havermout in een mengkom.
  • Smelt de boter en giet over de havermout.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed.
  • Zet in de koelkast terwijl de oven opwarmt op 180°.
  • Maak ongeveer 16 bolletjes van het deeg.
  • Schik de deegballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Tip: laat wat ruimte tussen!
  • Duw de deegballetjes plat.
  • Bak gedurende 20 à 25 minuten.
  • Laat afkoelen en geniet.