Ontbijt, lunch en avondmaal blijven de drie hoofdmaaltijden van de dag, maar ook tussendoortjes zijn belangrijk. Het voedingsinformatiecentrum lijst er verschillende op. Wij selecteren er vijf.

1. Kwarkpannenkoeken

Ingrediënten (4 porties)

  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 300 g magere plattekaas 0 % vet
  • 1 ei
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • fruit naar keuze (frambozen, bramen, rode bessen, aardbeien, …)
  • 2 eetlepels vetstof om te bakken

Bereidingswijze

  • Doe de bloem samen met de suiker en de vanillesuiker in een kom. Maak een kuiltje in het midden.
  • Klop het ei los en giet het in het kuiltje.
  • Doe ook de plattekaas in het kuiltje.
  • Meng alles voorzichtig door elkaar en blijf roeren tot je een glad beslag hebt.
  • Was het fruit en snij eventueel in stukjes.
  • Verhit een beetje vetstof in een pan. Bak kleine pannenkoekjes.
  • Leg ze op een bord en leg er een bergje fruit op.

 

 

2. Gelei van yoghurt met fruit

Ingrediënten (4 porties)

  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 dl halfvolle melk
  • 250 gram magere yoghurt natuur
  • 250 gram zacht fruit (bv. aardbeien, aalbessen, meloen)

Bereidingswijze

  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Spoel het fruit, maak het schoon en snij het in stukjes. Hou 2 eetlepels apart en pureer de rest.
  • Los de uitgeknepen gelatinevelletjes op in de warme melk.
  • Laat de melk afkoelen tot ze dik begint te worden. Meng er dan de yoghurt en de fruitpuree onder.
  • Giet dit in 4 schaaltjes. Zet ze in de koelkast om op te stijven.
  • Versier net voor het opdienen met de rest van het fruit

 

3. Warme kaneelappeltjes

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 zoete appelen
  • kaneel

Bereidingswijze

  • Schil de appelen en snijd ze in partjes.
  • Leg de partjes in een glazen schaal bestemd voor de microgolfoven en laat ze enkele minuten opwarmen in de microgolfoven.
  • Strooi een beetje kaneel over de appeltjes.

 

 

4. Kruidenmelk

Ingrediënten (1 portie)

  • 1 kop melk
  • 1 koffielepel honing
  • een blaadje salie (munt of anijszaad kan ook)

Bereidingswijze

  • Spoel een pannetje met koud water (tegen het aanbranden), breng daarin de melk met salie, munt of anijs al roerend langzaam aan de kook.
  • Neem van het vuur, laat ongeveer 5 minuten trekken en giet de kruidenmelk door een zeefje.

 

5. Boterham met cottage cheese, appel, braambessen en rode bessen

Ingrediënten (4 porties)

  • 8 sneden bruin brood
  • 1 appel (Jonagold)
  • 1 bakje rode bessen
  • 1 bakje braambessen
  • 125 g cottage cheese
  • 10 muntblaadjes, fijngehakt
  • 4 eetlepels rode vruchtencoulis
  • zwarte peper

Bereidingswijze

  • Spoel de appel en snij hem in flinterdunne partjes. Was de bessen en verwijder de steeltjes.
  • Lepel de munt en de vruchtencoulis door de kaas.
  • Beleg de boterhammen met de kaas, de bessen en de partjes appel. Werk af met wat zwarte peper.

 

Smakelijk!

Meer recepten op www.nice-info.be/nl/recepten