Win een hotelarrangement in de Moezel!

5575

De wedstrijd is afgelopen. De winnaar is

Crélot Annemie Bree

Het Duitse wijndorp Bernkastel-Kues in de Moezel klinkt als een klok bij Vlamingen. De glooiende heuvels zijn daarbij erg populair om er met de fiets op uit te trekken.

MTB_Tour1_2011_Arnoldi

Ook in eigen land is Bernkastel-Kues een topper. Het staat in de top 20 van populairste steden in Duitsland. Zopas werd er nog een nieuwe fietsroute ingehuldigd: vanuit het Franse Thionville fiets je langs de Moezel tot in Koblenz, waar de Moezel en Rijn samenvloeien. Goed voor een totale afstand van maar liefst 278 km. Maar ook voor de meer gezapige fietser is er keuze te over. Denk maar aan de Maare-Mosel Radweg van 52 km waarbij een busje vanuit Bernkastel je naar Daun in de Eifel brengt op een hoogte van 487 meter. Van daaruit volg je het fietspad in een voormalige spoorwegbedding langs meertjes, bos, heide en wijngaarden. Andere fietsroutes zijn de 6 tochten voor e-bikers en 4 voor mountainbikers. Er zijn ook fietspakketjes met verblijf inbegrepen. Extra troef: de Romeinse stad Trier ligt op zo’n 45 km van Bernkastel-Kues. Ideaal voor een dagje uit. (HT)

Info: www.bernkastel.de

Interesse in een (gratis) fietsgids over Bernkastel-Kues? Stuur dan een mailtje naar herman.taelman@skynet.be (beperkte oplage).

Win een verblijf in Hotel Sankt Michael!

DSCN3458 (3)

Het wijnhotel Sankt Michael (www.erbhof-st-michael.de) is mooi gelegen in het dorpje Wintrich, op 10 km van Bernkastel-Kues. Het hotel ligt vlakbij de fietsroute langs de Moezel. Alle kamers zijn modern ingericht en beschikken over alle comfort. Het fietsvriendelijke hotel wordt door Vlamingen uitgebaat. Het hotel schenkt een hotelarrangement weg aan onze lezers. Het winnende koppel mag twee nachten verblijven in half pension, in een tweepersoonskamer. Heb je geen fietsen bij? Het hotel stelt met plezier fietsen ter beschikking.

Wil je kans maken? Stuur dan een mail naar wedstrijd.dezondag@roularta.be met in het onderwerp Moezel. Deelnemen kan t.e.m. 19 mei. Veel succes!