Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt An (43) uit Putte haar favoriet voor: Ovenschotel van bloemkool met eitjes en hesp. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Ingrediënten voor 4 personen

6 eieren, 1 grote bloemkool, 30 g boter, 40 g bloem, 500 ml melk, 200 g gemalen kaas, 300 g gekookte ham, nootmuskaat, peper en zout

Bereiding

  • Kook de eieren hard (+- 8 minuten).
  • Snij de bloemkool in roosjes.
  • Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water.
  • Giet de bloemkoolroosjes af en zet opzij.
  • Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de bloem toe en roer goed.
  • Schenk er al roerend de melk bij.
  • Blijf roeren tot je een gladde bechamelsaus krijgt.
  • Doe de helft van de kaas bij de saus.
  • Roer tot de kaas volledig gesmolten is.
  • Proef en kruid bij met nootmuskaat, peper en zout.
  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Snij de gekookte eieren en de ham in stukjes.
  • Doe de bloemkoolroosjes, de ham en de eieren in een ingevette ovenschaal.
  • Schenk er de kaassaus over en werk af met de rest van de kaas.
  • Zet de ovenschotel in de hete oven. Zodra de kaas een goudbruin korstje heeft, is het klaar.
  • Tip: Serveer met aardappelpuree of verwerk 400 g gekookte penne in de schotel.