Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Jonny (45) uit Mol zijn favoriet voor: Pasta tonijn. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Ingrediënten voor 4 personen

1 rode ui, 1 teentje look, scheutje olijfolie, 1 tl kaneel, 2 blikken van 400 g gepelde tomaten, 300 g tonijn in eigen nat (blik), chilivlokken (of poeder) naar smaak, 500 g penne, 10-tal blaadjes verse basilicum, 2 el kappertjes, peper en zout, geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Snipper de ui en de look fijn.
  • Verhit de olijfolie in de pan.
  • Stoof de ui en de look samen met de kaneel, tot de ui glazig is.
  • Voeg de tomaten en de tonijn toe.
  • Kruid met peper, zout en chilivlokken.
  • Laat de saus op een zacht vuurtje pruttelen.
  • Kook ondertussen de penne al dente in gezouten water.
  • Bewaar wat van het kookvocht.
  • Voeg de pasta samen met de grof gesnipperde basilicumblaadjes en de kappertjes toe aan de tomaten-tonijnsaus.
  • Roer alles goed om.
  • Proef en kruid bij met peper en zout, voeg eventueel nog wat kookvocht toe.
  • Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.