Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Sarah (29) uit Wommelgem haar favoriet voor: Penne met zalm en kokos. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 250 g penne
  • 200 g zalm
  • 10 g verse gemberwortel
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 rode paprika
  • 1 el currypoeder

Zo maak je het

  • Snij de zalm in stukken en de paprika in blokjes.
  • Schil en rasp de gember.
  • Doe alle ingrediënten in een pan.
  • Voeg 500 ml water en 1 tl grof zout toe.
  • Zet de pan 15 tot 20 minuten op een matig vuur.
  • Roer het gerecht regelmatig door.
  • Er moet een laagje saus van ongeveer 2 cm in de pan overblijven.
  • Wacht enkele minuten, roer het gerecht nogmaals door en serveer.

Smakelijk!