In ‘War of the Planet of the Apes’ staan mens en aap lijnrecht tegenover elkaar. De mens wil de macht terug in handen grijpen, maar gaat daarbij beestachtig te werk. De grens tussen goed en kwaad is in deze succesvolle blockbuster niet altijd duidelijk.

Na ‘Rise of the Planet of the Apes’ (2011) en ‘Dawn of the Planet of the Apes’ (2014) kruipt Andy Serkis opnieuw in de huid van Caesar, de sterk vermenselijkte laboratorium-chimpansee. Hij is sinds de dood van Koba ongewild uitgegroeid tot de leider van een apenleger met hoogst menselijke trekjes. Caesar wil de strijdbijl het liefst begraven, maar de mens wil daar duidelijk niks van weten. De wrede Kolonel, prachtig vertolkt door Woody Harrelson, heeft zijn zinnen gezet op de uitroeiing van het apenvolk. Na een bloedige aanval op Caesar en zijn soort, ziet de apenleider geen andere uitweg dan wraak.

Wij mogen 10 dvd’s weggeven van ‘War of the Planet of the Apes’. Vul jouw gegevens in, beantwoord de wedstrijdvraag en maak kans op jouw exemplaar! Deelnemen kan tot en met dinsdag 14 november.

Wedstrijdvraag: Wie vertolkt de rol van Caesar?