Uitgesteld kijken zit in de lift. Onze Zondagskijker tipt in deze rubriek een programma om alsnog (of zeker niet) te bekijken. Vandaag: La Mamma, gezien op VTM.

Is het De Warmste Week die me week maakt of heb ik een vreemd verlangen om Kerstman te spelen en cadeautjes uit te delen? Het is wellicht een combinatie die me vier sterren doet smijten naar Sergio Herman en zijn La Mamma. In dat nieuwe VTM-programma biedt de gerenommeerde sterrenchef hulp aan Bekende Vlamingen om hun respectievelijke moeders culinair in de watten te leggen. Sergio gaat met de BV in kwestie ingrediëntshoppen, bedenkt een menu en gaat aan de slag in de keuken van de moeder, om haar dan uiteindelijk te verrassen – met zichzelf en met zijn creatie.

Vorige week maandag mocht stand-upcomedian Jens Dendoncker de spits afbijten. “Het is even geleden dat ik mijn mama nog heb gezien. Zeker met de draaidagen van Hoe zal ik het zeggen? erbij, dat was een serieuze boterham. Op een gegeven moment kwam mama zelfs naar mijn optredens aan de andere kant van Vlaanderen, om me toch nog maar eens te zien. Redelijk gênant. Het is dus hoog tijd dat ik mijn kop nog eens ga tonen thuis.”

Om het goed te maken, schakelt Jens Sergio Herman in, een tv-figuur die zowel door Jens als zijn moeder als ‘een heet konijn’ wordt omschreven. Dat Sergio een fenomenale chef was, wisten we al, maar hier ontpopt hij zich ook tot een uitstekende gesprekspartner, interviewer, leraar en kameraad. Met Jens lijkt het bovendien uitstekend te klikken. Met wat slechte wil zou je van een ontluikende bromance kunnen spreken, tussen twee mannen die meer gemeen hebben dan je op het eerste gezicht zou denken.

De ene kampte met een cola-, de andere met een koffieverslaving. En allebei smelten ze bij het idee van een korstje op gegratineerde hespenrolletjes. Toch mogen we ook la mamma niet vergeten, Chris genaamd in dit geval, die uiterst sympathiek en liefdevol overkwam. Zo’n moeder die je iedereen toewenst, zeker in deze kerstperiode. In de volgende afleveringen is het de beurt aan Marco Borsato, Tine Embrechts, Evi Hanssen, zanger Christoff en Kobe Ilsen. Benieuwd of ik na enkele weken nog even enthousiast ben …