Tussen de Duitse steden Düsseldorf en Rüdesheim ligt de 200 km lange Romantische Rijn. Op dit traject van deze machtige rivier vind je een afwisseling van landschappen met wijngaarden en beboste heuvels met eeuwenoude burchten of burchtruïnes.

De 322 km lange Rhein Radweg is een van de 7 lange afstandsfietsroutes in Duitsland en is bij wielerliefhebbers heel populair. Grotere steden als Keulen, Bonn en Koblenz hebben voor de bezoekers heel wat te bieden. Maar daar tussenin liggen heel wat kleinere pareltjes die het ontdekken meer dan waard zijn.

Königswinter

Het charmante stadje Königswinter ligt op 240 km van Brussel. Het is aangenaam flaneren langs de Rijnpromenade of in de straatjes van de binnenstad. Een rondvaart op de Rijn is er erg populair. Een uitstap naar de Drachenfels (wat drakenrots betekent), de bekendste berg van het Zevengebergte, loont dik de moeite. Het is een 300 meter hoge dode vulkaan aan de oever van de Rijn. Het is een oord van sagen en legendes. In een van de grotten ontdek je het beeld van een verslagen draak en in de Nibelungenhalle kom je op de muziek van Richard Wagner in de sfeer van de Nibelungen. Van het schilderachtig slot Drachenburg heb je een prachtig uitzicht over het Rijndal en het Zevengebergte.

Bonn

Als je de Rijn vanuit Königswinter oversteekt sta je in een wip in Bonn, de voormalige hoofdstad van de Bondsrepubliek. Het sfeervolle centrum ligt tussen de Münster met zijn 5 torens en het stadhuis op de Marktplatz. Bonn is de geboorteplaats van het muzikale genie Ludwig Van Beethoven. Het Beethovenhaus beschikt over de grootste Beethovenverzameling, met ondermeer de handschriften van de beroemde Mondscheinsonate. Wie graag een ander museum bezoekt, kan terecht in een van de vijf aan de Museumsmeile aan de Rijnoever.

Win een verblijf

Maritim Königswinter

Maritim Hotel Königswinter heeft een schilderachtige ligging aan de Rijnoever, vlakbij het autovrije centrum van Königswinter. De recent vernieuwde kamers beschikken over alle comfort. Het hotel heeft een overdekt zwembad, fitness, sauna en biosauna (deze laatste zijn betalend). Gratis internet. Uitgebreid ontbijtbuffet, het restaurant biedt vele gerechten in buffetvorm aan. Fietsverhuur mogelijk. Op 50 meter verwijderd van de steigers waar rondvaartboten op de Rijn aanleggen. Het hotel biedt de winnaar twee overnachtingen voor 2 personen in een tweepersoonskamer aan, met ontbijtbuffet en avondmaal.

Zin gekregen om zelf dit deel van de Rijn te ontdekken? Vul onderstaande gegevens in en beantwoord de wedstrijdvraag. Deelnemen kan tot en met woensdag 19 juli. Wedstrijdvraag: Aan welke machtige rivier ligt het Maritim Hotel Königswinter?