Na het enorme succes van Doornroosje, Assepoester, Sneeuwwitje en Rapunzel zet Music Hall haar mooie traditie van sprankelende sprookjesmusicals dit seizoen verder met een frisse, interactieve bewerking van Roodkapje. Lauren De Ruyck kruipt in de huid van Roodkapje, Jo Hens mag het beest in zich loslaten voor de rol van de Boze Wolf.

 

“Ik heb toch even getwijfeld toen ik de vraag kreeg om auditie te komen doen”, steekt Lauren De Ruyck van wal. “Na het ‘K3 Zoekt K3’-avontuur, dat een enorm leerrijke ervaring voor me was, had ik er even genoeg van. Ik nam het besluit om me volledig te focussen op mijn studies en stond sindsdien ook niet meer op een podium. De voornaamste redenen waarom ik nu toch toegehapt heb voor Roodkapje, zijn het team dat deze productie creëert en het superleuke script. Ik ken Brigitte Derks en Chris Van Tongelen al langer en ik heb een blind vertrouwen in hen. Toen ik bovendien in het script las dat Roodkapje een pittige jonge vrouw was met een eigen mening en niet het huppelende, onschuldige schaapje uit het originele sprookje, was ik helemaal verkocht. Ik voelde meteen een band met haar”, zo besluit Lauren met een brede glimlach. De Antwerpse acteur, zanger en presentator Jo Hens mag de komende maanden het beest in zich loslaten, want hij neemt de rol van De Boze Wolf voor zijn rekening. “Het lijkt me fantastisch om voor kinderen te mogen spelen. Die zijn lekker eerlijk in hun reacties. Laat dat Roodkapje maar komen, Wolf Hens is er klaar voor”, aldus Hens.

‘Roodkapje, de sprookjesmusical’ speelt in de herfstvakantie in Antwerpen, Hasselt en Gent, en in de kerstvakantie in Gent. Tickets en info: www.musichall.be of tel. 070 345 345 (ma-vr tussen 9 en 17u).

Wil je kans maken op één van de 10×4 familietickets voor de voorstelling op zaterdag 23 december om 11u in Capitole Gent! Vul dan hieronder jouw gegevens in en beantwoord de wedstrijdvraag: Wie vertolkt de rol van Roodkapje in de musical. Deelnemen kan tot en met woensdag 6 september. Veel succes.