Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week serveert Rudy (45) uit Geel Italiaanse runderragout met olijven. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 3 el olijfolie
  • 800 g rundstoofvlees
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 500 g trostomaten
  • 3 wortelen
  • 300 ml groentebouillon
  • 100 ml witte wijn
  • zeste van 1 onbehandelde citroen
  • 1 tl oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • 8 groene en 8 zwarte olijven en peper en zout

Zo maak je het:

  • Verhit de olijfolie in een stoofpot met dikke bodem
  • Bak het vlees rondom bruin, kruid met peper en zout
  • Snipper de ui en de knoflook en voeg ze toe
  • Snij de tomaten en wortelen in blokjes
  • Voeg toe aan het stoofpotje en laat op een zacht vuur sudderen
  • Giet de groentebouillon en de witte wijn bij het stoofpotje
  • Kruid met de zeste van citroen, oregano, laurier, peper en zout
  • Tip: Voeg de zeste van citroen naar smaak beetje bij beetje toe
  • Zet het deksel op de pan en laat anderhalf uur sudderen
  • Voeg 10 minuten voor het serveren de olijven toe