Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Nathalie(32) uit Meerle haar favoriet voor: Salade met kip, aardappel en grana padano-dressing. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

  • 500 gram rosevalaardappelen
  • 50 g geraspte grana padano
  • 5 el olijfolie
  • 2 tl witte balsamicoazijn
  • 2 tl mosterd
  • 2 little gem (gekropte Romeinse sla)
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 tl oregano
  • 200 g kipfilet
  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Was de aardappelen grondig en snij ze in parten.
  • Kook ze beetgaar in gezouten water.
  • Meng in een slakom de grana padano, 1 el olijfolie, witte balsamicoazijn en 4 el water tot een dressing.
  • Kruid de dressing met peper en zout.
  • Snij de little gem in hapklare stukken en de rode ui in fijne ringen.
  • Voeg de little gem en de helft van de rode ui toe aan de slakom.
  • Snij de paprika in blokjes.
  • Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de paprika en de rest van de rode ui 3 minuten op een hoog vuur. Kruid met oregano.
  • Voeg toe aan de slakom.
  • Snij de kipfilet in gelijke stukken en bak de kippenhaasjes 8 à 10 minuten rondom in de rest van de olijfolie.
  • Voeg de aardappelen toe aan de slakom.
  • Schep de salade goed om.
  • Schik de stukken kip bovenop de salade.