Willen jij en je kids de geheimen van de zee ontdekken? Dan is een bezoekje aan themapark Seafront de ideale gezinsuitstap. In deze oude vismijn kan je je verdiepen in de wereld van vis en visserij.

In Zeebrugge ligt het spannende maritieme themapark Seafront.  Hier kan je de rijke geschiedenis van onze visserij proeven, van visser tot veilmeester in het unieke kader van de vroegere échte vismijn. Beleef het kusttoerisme van vroeger en nu en kom alles te weten over het leven in, op en rond onze Noordzee. Waan je tot slot de stoere kapitein van het lichtschip West-Hinder of straffer nog, marinier van een onvervalste duikboot! Net écht!

Vlaamse Visserij troef 

De interactieve visserij-expo neemt je mee in de wondere wereld van vis en visserij. Ontdek het rijke aanbod Noordzeevis, van de boot tot op je bord. Bezoek ook de expo ‘Fish Stories’. Laat je omverblazen door de mysterieuze aantrekkingskracht van de zee en ga op zoek naar de mensen achter de visserij. Van matroos tot reder en van schippersvrouw tot veilmeester, hier krijg je een beeld van 10 unieke personen en hun band met de zee. Grote portretten zullen je verwelkomen en de ‘multimedia wall’ neemt je mee doorheen hun ontroerende, grappige maar vooral authentieke verhalen.

Voor durvers 

Klaar om zelf in actie te schieten? Daal af in het ruim van de 100m lange Russische onderzeeër en ervaar hoe beklemmend het leven aan boord was. Bezoek ook het lichtschip West-Hinder, tot voor kort nog een knalrode vuurtoren op de Noordzee. Als afsluiter kunnen kinderen zich uitleven op het Pirateneiland en in het ballenbad.

 

Wij mogen 73 duotickets weggeven. Deelenemen kan tot en met vrijdag 28 juli. Veel succes!

 

Wedstrijdvraag: Wat is de naam van het lichtschip dat je kan bezoeken in Seafront?