Net zoals de gemiddelde voetballiefhebber genoot ook onze huisanalist Aimé Anthuenis van speeldag 24. Vooral Super Sunday zorgde voor spektakel. “Standard-Anderlecht was mooi om te volgen. Aantrekkelijk voetbal, veel inzet en een verdiende winnaar”, aldus onze huisanalist.

“Standard won verdiend van Anderlecht. Als Carcela draait, draait gans de ploeg. En die was opnieuw een lust voor het oog. Vooral zijn bijna-doelpunt was van een hoog niveau. Zijn goal werd spijtig genoeg -weliswaar terecht –  afgekeurd. Ook Mpoku en Marin speelden op een erg hoog niveau. Het vormpeil van de troepen van Michel Preud’homme gaan alleen maar in stijgende lijn. De Rouches staan al op twee punten van Club Brugge. Er zal met hen zeker rekening gehouden moeten worden in de play-offs. Bij Anderlecht zie ik nog niet meteen beterschap. Oké het spel oogt misschien aantrekkelijker maar voorlopig krijgt Rutten de machine (nog) niet aan de praat. Paars-wit staat nu op de zevende plaats. Deze maand spelen ze nog tegen onder meer Club Brugge en Antwerp. Benieuwd als ze zich zullen herpakken.”

Ontevreden Vormer

“Bij Club Brugge loopt het ook niet bepaald lekker.  De achterstand op Genk bedraagt nu al 9 punten, wat eigenlijk té veel is. Gent is de laatste maand wel sterk bezig en heeft met enkele gerichte aankopen zich duidelijk versterkt. Ook Odjidja speelde sterk tegen zijn ex-ploeg en is een bepaalde speler voor de Buffalo’s. Voor Club is het tijd dat ze opnieuw met een (duidelijke) zege aanknopen. Je voelde de nervositeit ook tijdens de match. Dat Vormer niet tevreden was met zijn vervanging kan ik begrijpen. Maar zijn reactie na zijn wissel is niet goed te praten. Hij moet zichzelf niet boven de groep plaatsen. Ik vrees dat deze wedstrijd een voorbode zal zijn voor play-off 1. Wedstrijden met veel inzet, maar ook met een grote nervositeit. Ook het voetbal van Racing Genk was iets minder. Maar bij hen geldt het principe: zoveel mogelijk punten pakken en wie weet hun puntenkloof nog verder uitdiepen.”

“Voor Lokeren is het nu definitief einde verhaal. 8 punten goedmaken in 6 wedstrijden, neen dat is praktisch onmogelijk. De ploegen in vrije val zoals Cercle, Oostende en Waasland-Beveren, mogen blij zijn dat de Waaslanders zo zwak spelen. Anders werd het voor hen ongetwijfeld ook warm.”