Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Josepha (86) uit Gierle haar favoriet voor: Spekrolletje van Moeke Smet. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Ingrediënten voor 4 personen

400 g gemengd gehakt varken-rund, 100 g rundsgehakt (americain natuur), 1 kg bloemige aardappelen, 12 dunne sneetjes gerookt spek, 1 kleine ui, 100 g champignons, 50 g paneermeel, 1 ei, 2 tomaten, 100 g gemalen emmentaler, peper en zout

Bereiding

  • Verwarm je oven op 180°C.
  • Schil de aardappelen en snij ze in dunne schijfjes.
  • Boter een ovenschaal in en schik de aardappelen erin.
  • Snipper de ui fijn.
  • Snij de champignons in kleine blokjes.
  • Meng het gemengd gehakt, rundsgehakt, ui, champignons, paneermeel en eierdooier.
  • Kruid met peper en zout.
  • Vorm van het gehaktmengsel een langwerpig ‘broodje’.
  • Wikkel het spek rond het gehaktbroodje.
  • Leg het spekrolletje in het midden van je ovenschaal, bovenop de aardappelschijfjes.
  • Snij de tomaten in plakjes.
  • Schik de tomatenplakjes langs het spekrolletje.
  • Zet 40 minuten in je voorverwarmde oven.
  • Haal de schotel uit de oven en strooi de kaas over de tomaten.
  • Laat nog 15 minuten verder garen.
  • Serveer en laat het smaken!Tip: lekker met een frisse salade