Zondagse kost: Tagliatelle alla porcellana

657

ln elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten en smullen. Christope (50) uit St. Job serveert vandaag Tagliatelle alla porcellana.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Dit heb je nodig (4 personen)

1 rode ui

1 gele paprika

1 groene paprika

2 courgettes

1 blik tomatenblokjes (arrabiata)

1 blikje tomatenconcentraat 70g

250g spekblokjes

Emmentaler kaas (gemalen)

500g tagliatelle

Peper en zout

Cayennepeper

Zo maak je het

Snij de rode ui en de paprika in blokjes en de courgette in halve maantjes

Bak de spekblokjes aan in een diepe pan

Voeg de ui, paprika en courgette toe

Laat enkele minuten mee stoven

Voeg de tomatenblokjes en het tomatenconcentraat toe

Proef en kruid eventueel bij met peper, zout en cayennepeper

Laat op een zacht vuurtje sudderen

Kook ondertussen de tagliatelle al dente

Giet de tagliatelle af en schep onder de saus

Serveer met gemalen kaas