Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker.  Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Deze zondag is het de beurt aan Emily Roels (18) uit Meerhout. “Deze pasta is in in “no-time” klaar, simpel en lekker… ideaal dus voor op zondag!”

Wat heb je nodig? (voor 4 personen):

  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 200 g spekblokjes
  • 500 tagliatelle
  • 250 g mascarpone
  • Peper en zout
  • olijfolie

Tip: serveer met een handvol rucola per persoon

Zo maak je het:

  • Snipper de ui fijn en snij de champignons in plakjes
  • Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water, maak ondertussen de saus
  • Bak de spekjes krokant in een pan en zet ze nadien opzij
  • Stoof in diezelfde pan de fijngesnipperde ui en de champignons in het spekvet, voeg indien nodig nog een scheutje olijfolie toe
  • Voeg de mascarpone en de spekjes toe aan de pan
  • Roer tot de mascarpone volledig is opgelost
  • Proef en kruid bij met peper en zout
  • Meng de tagliatelle onder de saus en serveer

Smakelijk!