Zondagse kost: tagliatelle met zalm en spek

1115

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de weektoch allemaal graag een beetje extra genieten. Addy (62) uit Edegem serveert tagliatelle met zalm en spek.

 

 

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 1 rode (of groene) paprika
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes look
  • 500 gr tagliatelle
  • 400 gr zalm
  • 150 gr spekblokjes
  • 250 ml room
  • ½ tl paprikakruiden
  • klontje boter
  • peper en zout
  • Extra: gemalen kaas en verse peterselie

Bereiding

  • Snij de paprika en de tomaten in blokjes
  • Snipper de look fijn
  • Kook de tagliatelle al dente in gezouten water
  • Breng water aan de kook en pocheer de zalm gaar in ongeveer 5 minuten
  • Laat de zalm uitlekken in een vergiet en bewaar 50 ml vocht
  • Bak de spekjes in een klontje boter in een diepe pan
  • Voeg de look en de fijne groenten toe en laat enkele minuten mee stoven
  • Giet er vervolgens de room en het pocheervocht bij
  • Laat de saus nu enkele minuten zachtjes inkoken
  • Proef en kruid bij met peper, zout en paprikapoeder
  • Voeg de pasta toe aan de warme saus, schep om en verdeel over 4 diepe borden
  • Serveer met gemalen kaas en verse peterselie