Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Evelien (36) uit Melle haar favoriet voor: Thais mosselsoepje. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

 

Ingrediënten voor 4 personen

1 stengel selder, 1 ui, 1 kg mosselen, een klontje boter, 150 ml witte wijn, 100 g eiernoedels, 1 el groene currypasta, 250 ml kokosmelk, sap van 1 limoen, peper en zout.
Garnering: lente-ui, chilipeper naar smaak

Bereiding

  • Snij de selder in blokjes en de ui in ringen.
  • Spoel de mosselen in water.
  • Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof daarin de selder en ui aan.
  • Doe de mosselen in de kookpot, kruid met peper. Giet er wijn bij en zet een deksel op de kookpot.
  • Schud even op en haal de pot van het vuur als alle mosselen open zijn.
  • Giet de mosselen door een vergiet en vang het kookvocht op.
  • Haal de mosselen uit hun schelp en zet opzij. Zeef het mosselvocht en leng aan met water tot je ongeveer 750 ml vocht hebt.
  • Zet de pot terug op het vuur en voeg de groene currypasta toe, roer tot de aroma’s vrijkomen.
  • Giet vervolgens de kokosmelk en het mosselvocht bij de currypasta. Laat ongeveer 5 minuutjes pruttelen, tot de soep lichtjes is ingedikt.
  • Proef en kruid bij met peper en zout en limoensap.
  • Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  • Verdeel de noedels en de mosselen over vier kommetjes.
  • Giet de warme soep eroverheen.
  • Werk af met fijngesnipperde lente-ui en chilipeper.