Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.

Mimi (69) uit Groot-Bijgaarden: “Een heerlijk hartige apero cake waar ik al veel succes mee heb gehad bij vrienden en familie.”

Dit heb je nodig voor 1 cake:

  • 600 g vleestomaten
  • 75 ml olijfolie
  • 1 bol mozzarella
  • 200 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder (+-15g)
  • 3 eieren
  • 1 takje verse salie
  • 25 g boter
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper

Tip: Weinig tijd? Gebruik dan 400g passata in plaats van verse tomatenpuree

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Pel en ontpit de tomaten, snij ze in stukjes
  • Stoof de tomatenblokjes in 25 ml olijfolie
  • Mix tot een gladde tomatenpuree
  • Hak de salie fijn en snij de mozzarella in kleine stukken
  • Doe de bloem en het bakpoeder in een kom
  • Maak een putje in het midden en doe er 50 ml olijfolie in
  • Meng 400 g tomatenpuree, peper en zout onder de bloem
  • Voeg dan een voor een de eieren toe
  • Meng ten slotte de mozzarella en de fijngehakte salie door het beslag
  • Beboter een cakevorm en bestuif met een beetje bloem
  • Giet het beslag in de vorm en zet 10 minuten in de oven
  • Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 180°C en bak nog 30 minuten
  • Prik met een satéstokje in de cake om te zien of hij gaar is
  • Haal de tomatencake uit de oven en serveer lauw of koud

Smakelijk!