Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week serveert Petra (47) uit Wilrijk een torentje van venkel, zalm en avocado. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Dit spectaculaire lunchgerecht (of feestelijk voorgerecht) is enorm eenvoudig klaar te maken!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 1 venkel
  • Sap van 1 limoen
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 avocado’s
  • 200 g gerookte zalm
  • 100 g rucola
  • Extra: garneer je bord met balsamico crème

Zo maak je het

  • Verwijder de harde kern van de venkel
  • Snij de venkel met behulp van een mandoline in fijne plakjes
  • Meng het limoensap met de olijfolie in een kom, kruid met peper en zout
  • Voeg de venkel toe aan deze marinade en zet opzij
  • Plet de avocado’s met een vork fijn
  • Voeg een vleugje limoensap toe tegen het verkleuren
  • Kruid met peper en zout
  • Verdeel de geplette avocado over vier borden, eventueel met een serveerring
  • Schik hierop de gerookte zalm en vervolgens de gemarineerde venkel
  • Werk af met rucola
  • Geniet!