De Vulkaaneifel bevindt zich in het zuiden van de Eifel, tussen Rijn en Moezel. De regio dankt haar naam aan de vulkanische activiteit die het landschap hier vele millennia terug heeft gevormd.

Heel bijzonder zijn de talrijke kratermeren (Maare in het Duits) die je in de buurt van Daun vindt. Je kunt er prachtige wandelingen maken omheen het Schalkenmehrener Maar, het Gemündener Maar en het Weinfelder Maar. In de zomer wordt er zelfs in gezwommen. Ook de razend populaire fietsroute Maare-Mosel Radweg, die in een oude spoorwegbedding loopt, komt er voorbij. Een andere bezienswaardigheid is de Windsborn Kratersee in de buurt van Manderscheid. Dit kratermeer ontstond een kleine 100.000 jaar geleden na een enorme vulkaanuitbarsting. Een 30 meter hoge ringwal loopt rondom het meer.

Het Eifel-Vulkaanmuseum in Daun geeft je een inkijk op het ontstaan van de regio. Verdere hoogtepunten zijn de 5 meter hoge basaltzuil in Strohn en de koudwatergeiser van Wallenborn. In het kuurstadje Bad Bertrich, erg populair bij de Belgen, zijn er de Vulkaaneifelthermen. Verdere attracties zijn het wildpark van Daun met een groot wildbestand waar dieren in hun natuurlijke omgeving leven en het adelaar- en wolvenpark Kasselburg dichtbij Gerolstein.

Info: www.daun.de / www.vulkan-eifel.de / www.bad-bertrich.de

Win 2 overnachtingen in het Schlosshotel Dauner Burg

Het Schlosshotel Dauner Burg (www.daunerburg.de) , een prachtig vier sterrenhotel, is ondergebracht in het vroegere kasteel van de Graaf von Daun op een vulkaankegel in Daun, het hart van de Vulkaaneifel. Je kan er heerlijk ontspannen in het spagedeelte. Er is o.a. een sauna, stoombad, solarium én een natuurlijk rotszwembad.

Wil je kans maken op twee overnachtingen in dit hotel op basis van een tweepersoonskamer met ontbijtbuffet en halfpension? Vul onderstaand formulier in en geef het antwoord op de wedstrijdvraag. Deelnemen kan tot en met woensdag 11 oktober. WEDSTRIJDVRAAG: In welke stad ligt het Schlosshotel Dauner Burg?