Zondagse kost: wafels van ons ‘mam’

1298

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker.  Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Deze week deelt Helena (95) uit Molenbeersel haar receptje. Heerlijke wafels. “Deze wafeltjes zijn een eigen recept waar mijn kinderen en kleinkinderen dol op zijn!”

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Dit heb je nodig (voor een 20-tal wafels)

400 gr boter, 500 gr bloem, 300 gr suiker, 16 gr bakpoeder (1 zakje), 16 gr vanillesuiker (2 zakjes), 6 eieren, 150 ml melk,

Bereiding

  • Zet een kookpot op een laag vuur en smelt hierin de boter
  • Doe de suiker en de bloem in een mengkom
  • Voeg het bakpoeder en de vanillesuiker toe
  • Breek, al roerend, een voor een de eieren in de mengkom
  • Schenk vervolgens de melk en de gesmolten boter bij het beslag
  • Meng tot een egaal beslag
  • Verwarm je wafelijzer op de hoogste stand
  • Bak het beslag tot goudbruine wafeltjes
  • Laat de wafeltje afkoelen op een rooster

Tip: Gebruik voor de bereiding je keukenmachine

Smakelijk!