Woensdag komt Colette in de Belgische. In deze nieuwe film van regisseur Wash Westmoreland (Still Alice) geeft een ijzersterke Keira Knightley gestalte aan de excentrieke Franse schrijfster Sidonie-Gabrielle Colette.

Het waargebeurde verhaal van Colette begint wanneer ze als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als jonge bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri “Willy” Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk onder Willy’s naam gepubliceerd worden als de novellereeks Claudine. De sensuele verhalen zijn een hit, en Willy en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Tot Willy haar op een dag verraadt.

Colette vertelt het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles over Claudine en later Gigi. Keira Knightley speelt de hoofdrol in deze nieuwe film van Wash Westmoreland (Still Alice). Het scenario schreef Westmoreland samen met Richard Glatzer, zijn wijlen echtgenoot en tevens co-regisseur van Still Alice.

WIN EEN DUOTICKET

Wij mogen 10 duotickets wegschenken voor de film! Schenk onderstaand formulier in en geef het juiste antwoord op de wedstrijdvraag. Deelnemen kan tot en met donderdag 17 januari.
WEDSTRIJDVRAAG: Welke actrice speelt de rol van Sidonie-Gabrielle Colette?