(DEZE WEDSTRIJD IS AFGELOPEN)

Groen nieuws! Vlaanderen telt binnenkort een extra natuurgebied. Voor even toch, want ter gelegenheid van Countryside+ wordt een echt bos in Flanders Expo geplant. Van 30 oktober tot en met 2 november kan je er wandelen, fietsen, picknicken … en genieten van het landelijk leven. En er is nóg goed nieuws: Countryside+ schenkt 20 exemplaren van Koken met Trappistenbier (t.w.v. 27,50 euro) aan lezers van De Zondag.

Countryside+ verzamelt dit najaar ruim 300 exposanten in Flanders Expo Gent, allen met een authentiek product of verhaal. Een bezoek aan de beurs is een totaalbeleving waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Je kan er zaken kopen, maar ook volop inspiratie verzamelen voor binnen én buiten. De natuur, en meer bepaald het bos, krijgt er dit jaar de hoofdrol.

De organisatie zorgt zelfs voor een stunt: in Flanders Expo komt er tijdens Countryside+ een echt bos, met zowel inheemse als tropische soorten. Je zal er door het bos kunnen wandelen, maar ook fietsen testen en picknicken. Natuur- en milieuorganisatie BOS+ verzorgt er infosessies en workshops.

Nog een eyecatcher is ‘The Barn’. Op de beurs wordt een rode schuur opgetrokken van 25 meter lang, 20 meter breed en 10 meter hoog, met twee verdiepingen. The Barn is al enkele keren opgebouwd, maar komt voor de allereerste keer naar België. Maar Countryside+ ziet het niet enkel groots. Dat sfeer ook in miniruimtes gecreëerd kan worden, is één van de belangrijke thema’s van de beurs. Het Gentse designerduo Studio Andersom werd daarom uitgenodigd om enkele ‘cabanes’ van amper een paar vierkante meter in te richten als origineel hoekje.

slov (Large)
Het bosrijke Slovenië is gastland op Countryside+

Dit jaar is Slovenië gastland op Countryside+. Een perfecte keuze, gezien het groot aantal prachtige bossen dat het land rijk is. Slovenië heeft ook schitterende wijnen in de aanbieding, en ook culinair valt er veel te genieten. Want ook dat is Countryside+, een beurs voor lekkerbekken. Vraag dat maar aan de Mastercooks die al voor een tweede keer komen…

De beurs vindt plaats van vrijdag 30 oktober tot en met maandag 2 november in Flanders Expo Gent, telkens van 10 tot 18u. Op vrijdag is er een extra avondopening tot 21u. Tickets kosten 12 euro aan de kassa, 10 euro via online voorverkoop. Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is het 5 euro, wie jonger is dan 6 jaar mag gratis binnen. Alle info vind je op www.countryside.be.

Doe mee & win het boek Koken met Trappistenbier

Cover_KokenMetTrappistenbierenCountryside+ schenkt 20 exemplaren van Koken met Trappistenbier (t.w.v. 27,50 euro) weg aan lezers van De Zondag. De chefs van Hotelschool Spermalie gingen met trappistenbier aan de slag in de keuken en bundelen hun toprecepten in dit boek.

Chocolademousse met Rochefort, kalfswang met Westmalle dubbel of loempia van zalm en pompelmoes met Orvalsausje. In dit kookboek wordt aan tien bieren telkens een voor-, hoofd- en nagerecht gekoppeld. Het boek bevat niet alleen originele en smakelijke recepten, je krijgt ook inzicht in hoe de smaak van de trappistenbieren beter tot zijn recht komt in combinatie met andere ingrediënten.

Geïnteresseerd? Mail dan naar zondag@roularta.be en laat ons weten waarom jij dit boek verdient. (Vergeet ook zeker je gegevens niet te vermelden.) De winnaars mogen hun boek tijdens Countryside+ afhalen. Deze actie loopt tot en met 23 oktober.