Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Cine uit Herenthout zijn favoriet voor: Zalm met Parmezaankorst. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

 

Ingrediënten voor 4 personen

4 stukken zalmfilets (ongeveer 200 g per persoon), 60 g Parmezaanse kaas, 40 g panko (grof Japans paneermeel), 400 g kerstomaten, olijfolie, peper en zout, 10-tal blaadjes basilicum

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Giet een scheutje olijfolie in een ovenschaal.
  • Leg er de stukken zalm in.
  • Meng in een kommetje de Parmezaanse kaas met de panko.
  • Schenk er een scheutje olijfolie bij en meng tot de mix een beetje kleeft.
  • Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de mengeling over de zalmfilets.
  • Voeg de kerstomaatjes toe aan de ovenschotel.
  • Schuif 15 à 20 min in de voorverwarmde oven, tot de vis gaar is.
  • Werk af met verse basilicum.

Tip: heerlijk met een eenvoudige pasta met pesto!