Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Cynthia (29) uit Itegem haar favoriet voor: Geroosterde zoete aardappelsalade met linzen en feta. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Ingrediënten voor 2 personen:

3 grote zoete aardappelen, 1 rode ui, 2 teentjes look, 2 el olijfolie, 1 tl kaneel, 1 tl komijn, 1/2 tl garam masala, 200 g gedroogde bruine linzen, 100 g feta, peper en zout
Dressing: 2 el balsamicoazijn, 1 el olijfolie, 1 el dijonmosterd, 1 el esdoornsiroop of honing

Bereiding

  • Verwarm de oven op 185°C.
  • Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.
  • Snij de rode ui in kwartjes.
  • Snipper de look fijn.
  • Verdeel de zoete aardappelblokjes, ui en look over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel met olijfolie en kruid met kaneel, komijn en garam masama.
  • Laat 15 à 20 minuten roosteren in de voorverwarmde oven.
  • Kook intussen de linzen zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verkruimel de feta.
  • Meng de geroosterde groenten met de linzen en feta.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  • Hussel alle ingrediënten door elkaar en besprenkel met de dressing.
  • Kruid met peper en zout.
  • Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.