Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week serveren Elisabeth (4) en mama Evelien (32) uit Berchem ons heerlijke Brusselse wafels. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Op zondag mag ik met mijn supermama wafels bakken voor mijn lieve broertjes en papa!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 500 gram patisseriebloem
  • 25 gram verse gist
  • 500 ml melk
  • 500 ml lauw water
  • 4 eieren
  • 200 gram gesmolten boter
  • vanille essence
  • 5 gram zout
  • arachideolie of boter
  • garnituur (bloemsuiker, slagroom, fruit, chocoladesaus, …)
  • wafelijzer

Tip: Gebruik voor het beslag je keukenrobot

Zo maak je het

  • Zeef de bloem in een kom
  • Meng de gist met melk en water
  • Voeg al roerend toe aan de bloem
  • Voeg de eierdooiers toe en klop het beslag luchtig
  • Voeg boter, vanille essence en een snuifje zout toe
  • Klop het eiwit tot schuim
  • Spatel het eiwit onder het beslag
  • Dek het deeg af met een vochtige handdoek en laat 45 minuten rusten
  • Zet het wafelijzer op de hoogste stand
  • Bestrijk het wafelijzer met een beetje arachideolie of boter
  • Schep een lepel beslag in de vorm, sluit het wafelijzer en draai om
  • Laat ongeveer 5 minuten bakken en haal de wafels uit het ijzer
  • Serveer met bloemsuiker en garnituur naar keuze