Zondagse Kost: Cannelloni uit Sorrento

877

Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week is lezer Geert uit Wevelgem aan de beurt: hij presenteert Cannelloni uit Sorrento. “Deze opgerolde Italiaanse klassieker is het lievelingsgerecht van het hele gezin!”

Ingrediënten (6 personen)

1 sjalot, 500 g gehakt, 100g gerookte ham, 100 ml witte wijn, 70 g tomatenpuree, 200 g mozzarella, 500 g ricotta, 50 g geraspte Parmezaanse kaas + extra, 800 g tomatenblokjes (blik), 18 à 20 buisjes cannelloni, peper en zout, oregano

Zo maak je het

  • Snipper de sjalot fijn.
  • Stoof de sjalot aan in olijfolie.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul.
  • Meng met de in stukjes gesneden gerookte ham.
  • Blus het geheel met 1 glas witte wijn.
  • Voeg de tomatenpuree toe.
  • Laat 20 minuten zachtjes garen.
  • Snij de mozzarella in kleine stukjes.
  • Roer de mozzarella samen met de ricotta en geraspte Parmezaanse kaas door het gehakt.
  • Proef en kruid bij met peper en zout.
  • Verwarm de tomatenblokjes.
  • Kruid met peper, zout en oregano.
  • Laat even inkoken en mix tot een gladde tomatensaus.
  • Neem een ovenschotel en schep een lepel tomatensaus over de bodem.
  • Schep het gehaktmengsel in een spuitzak.
  • Vul er de cannellonibuisjes mee.
  • Schik de cannelloni op de bodem van de ovenschotel.
  • Verdeel er de rest van de tomatensaus over.
  • Bestrooi de Parmezaanse kaas.
  • Zet 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.