In elke editie van De Zondag zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Deze week stelt Elisa (22) uit Waasmunster haar favoriete zondagse kost voor: banaanpannenkoekjes: heerlijk en gezond!

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be. “Banaanpannenkoekjes natuur, met pindakaas of bosbessen? Ik ben er helemaal gek op!”

INGREDIËNTEN PER PERSOON

  • 1 ei
  • 100 ml amandelmelk
  • 70g havermout
  • 1 banaan
  • Snuifje kaneel
  • Kokosolie
  • Toppings naar keuze: blauwe bessen, ricotta, honing,…

ZO MAAK JE HET

  • Mix het ei samen met de amandelmelk, havermout en banaan tot een glad beslag. Tip: Gebruik hiervoor je blender
  • Verwarm een beetje kokosolie in een pan
  • Bak kleine ronde pannenkoekjes van het beslag
  • Serveer met lekkere toppings
  • Geniet!