Zondagse kost: erwtensoep met spekjes van Nelleke

617

In elke editie van De Zondag zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Deze week stelt Nelleke (63) uit Vlierzele haar recept voor de klassieker erwtensoep met spekjes voor.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be. “Van koken kan ik echt genieten, en van deze lekkere groene soep ook!”

 

Dit heb je nodig (voor vier personen):

  • 1 ui
  • 1 stengel prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 grote aardappel
  • 1 l groentebouillon
  • 700 g erwten (diepvries)
  • 125 g spekblokjes
  • Peper en zout
  • Tijm
  • Extra: room

Zo maak je het:

  • Snij de ui, de knoflook en de prei fijn
  • Stoof de ui en prei aan in de olijfolie.
  • Schil de aardappel en snij in blokjes
  • Laat de stukjes aardappel en de knoflook kort mee aanstoven
  • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook
  • Laat koken tot de aardappelstukjes volledig gaar zijn, ongeveer 10 minuten
  • Voeg de erwten toe en laat deze een 5-tal minuten blancheren in de soep
  • Mix tot een gladde soep
  • Proef en kruid bij met peper, zout en tijm
  • Bak de spekblokjes krokant
  • Serveer de soep met de spekblokjes en een scheutje room