Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de weektoch allemaal graag een beetje extra genieten. Ann (48) uit Vorselaar presenteert deze week Franskes.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be

“De koekjes die voke (Frans) het liefste at, en die ik altijd met extra liefde zal blijven bakken”

Voor 30-tal koekjes

200 g boter, op kamertemperatuur
5 g bicarbonaat
5 g zout
5 g speculaaskruiden
1 ei
1 eigeel
500 g cassonadesuiker
500 g bloem

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten stevig met een lepel of een keukenmachine

Rolhet deegtot eenbal en verpak in vershoudfolie

Laat het deeg minimum 30 minuten in de koelkast rusten

Verwarm de oven voor op 180 °C

Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit

Steek met behulp van uitsteekvormpjes (hartjes) koekjes uit het deeg

Leg de koekjes met voldoende ruimte ertussenop eenmet bakpapier beklede bakplaat

Bak de koekjes in het midden van de oven in15-20 min. lichtbruin en gaar

Laat afkoelen op een rooster

Geniet van de Franskes!